Organik tarım sayesinde topraktaki organik madde miktarı artar. Bu da toprağın su tutma kapasitesini artırır. Yani organik tarım, toprak organizmaları, bitkiler, çiftlik hayvanları ve insanlar dahil olmak üzere tarımsal ekosistem içindeki çeşitli toplulukların verimliliği için tasarlanmış bütünsel bir sistemdir.
Tüm dünyada organik ürünlere olan talep gün geçtikçe artıyor. Çünkü tüketiciler bilinçleniyor, üretim şartlarını sorguluyor. Böylece sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim talebi de artıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmamız için iklimi, biyoçeşitliliği, suyu ve en önemlisi de toprağı korumamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için atmamız gereken en önemli adımlardan biri de ‘organik tarım’ı yaygınlaştırmak. Organik tarım ile başta toprak olmak üzere biyoçeşitliliği, suyu, iklimi korumak mümkün.
Kimyasal girdi kullanılmadığı için insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen bu süreçte doğal denge, hava ve su gibi yaşamsal kaynaklar, doğal yaşam ve ekolojinin korunması amaçlanır. Geleneksel (Konvansiyonel) tarımda kimyasal pestisit ve sentetik gübre kullanımının çevreye verdiği zarara bir yanıt olarak geliştirilmiş ve sayısız ekolojik faydası bulunan organik tarımda pestisitler, genetiği değiştirilmiş organizmalar, antibiyotikler ve hormonlar kullanılmaz. Böylece biyoçeşitlilik korunur. Geleneksel (Konvansiyonel) tarımla karşılaştırıldığında; erozyonu azaltır ve nitratın yer altı ve yüzey sularına sızmasının önüne geçer. Böylece su kaynakları kirlenmez. Organik tarım sayesinde topraktaki organik madde miktarı artar. Bu da toprağın su tutma kapasitesini artırır. Yani organik tarım, toprak organizmaları, bitkiler, çiftlik hayvanları ve insanlar dahil olmak üzere tarımsal ekosistem içindeki çeşitli toplulukların verimliliği için tasarlanmış bütünsel bir sistemdir. Sadece tarımsal bir uygulama değil, aynı zamanda doğa ile birlikte çalışma felsefesidir.
1000lerce yıl geçmişi olan Ata tohumu Ciberunda Karakılçık buğdayının bir çeşididir. Protein ve lif oranları bakımından zengindir. Cilt sağlığı için oldukça faydalı olan selenyumun kaynağıdır. A, E, K, C vitaminlerini ve demir, fosfor, potasyum gibi temel mineralleri ihtiva eder. Çok doyurucu bir tahıldır.